מה עושה אקולוג? אקולוג חוקר את היחסים בין הסביבה לאורגניזם החי. ברמה הפרקטית אקולוגים ינסו לנהל ולפתור בעיות במערכות טבעיות תוך שיקולים של מגוון יחסי הגומלין בסביבה של האורגניזם או של החברה.
מהם תחומי המחקר שלך? המחקרים שלי עוסקים באספקטים התנהגותיים של שמירת טבע. אני חוקר בעיקר זוחלים ויונקים ואנחנו שואלים שאלות ומנסים לפתור בעיות מכיוון התנהגות בעלי חיים שיעזרו לשמור על המינים. כרגע המחקרים שלי עוסקים בנסיון להבין את הסיבות להתפרצות אוכלוסיות של חזירים ופלישתם לאזורים אורבנים, נסיון למצוא פתרון הומני לגידול אוכלוסיה של נוטריות הנחשבות בארץ מין פולש, הבנה של האינטרקאציה בין הצבי הישראלי ליערות נטע אדם (יערות קק"ל) ומחקרים על הצפי ליחס זוויגים בצבי יבשה בעידן של התחממות גלובלית (הזוויג בצבי יבשה נקבע על פי טמפרטורת האינקובציה בקרקע).
בונוסים בעבודה: זה אושר גדול לעסוק בתחום שהוא גם התחביב. אני לא צריך תירוצים כדי לצאת לשטח – זה חלק מהעבודה. בתור מרצה באוניברסיטה יש חופש גדול לפתח מחקרים וללמד ולפתח קורסים. לדוגמא, אצלנו בחוג ביולוגיה וסביבה של אוניברסיטת חיפה באורנים פתחתי לפני כמה שנים קורס על אתיופיה שבו אנחנו יוצאים עם הסטודנטים לשבוע להכיר את הפאונה והפלורה של אתיופיה.
עובדה מפתיעה על… חזירי בר. כמעט בכל העולם כולל בישראל התגובה של הרשויות להתרבות של חזירים היא ירי (או דילול בשפה המכובסת). מסתבר שהירי לא רק שלא עוזר אלא עושה להיפך ופוטנציאל הרבייה של אוכלוסיות חזירים תחת משטר של ירי עולה. בקבוצה שלי אנחנו מנסים להתחקות אחר המנגנון שמאחורי התופעה.
מסר אישי מאורי: שני תהליכים מחרידים מתרחשים בכדור הארץ כיום – התחממות גלובלית והכחדת מינים. שניהם יציר האדם ואת שניהם האדם יכול גם לעצור. בהוראה שלי אני מנסה להעביר גם ידע וגם מודעות. מודעות ללא ידע מדעי סופה להכשיל את המטרות שלנו בהגנה על כדור הארץ, אבל גם ידע ללא מודעות ישאיר אותנו במגדל השן ללא עשייה. על כן שניהם חשובים.
כתבות שבהן אורי מופיע: הזמן של TIME, אירוע סביבתי רב נפגעים, חיות פוליטיות, טראמפ נגד הניבתנים, כרתתם יער? היזהרו מאבולה, הטבע להגנת החברה, אותו טבע, וגישה כל כך שונה