איינשטיין של הים הוא חזה את גובה הגלים בפלישה לנורמנדי, קדח חור לבטן האדמה ומדד באמצעות רמקולי ענק את התחממות האוקיינוסים. בחודש שעבר מת האוקיינוגרף פורץ הדרך וולטר מאנק, אחד ממדעני הים החשובים בעולם, והוא בן 101
15פסטיבל הצפרות באילת
20יום ציפור הדרור - יום המודעות לאוכלוסיות ציפורים בסכנה בסביבה העירונית
סיפורים קשורים
איך מטילים ביצים ברעש הזה? מחקר חדש ממחיש את השפעתם של זיהומי רעש ואור על רבייתן של ציפורי שיר. מה אפשר ללמוד מכך על השפעות הגורמים האלה על בריאות האדם ואיך אפשר לצמצם את הנזק?
שביזות יום א' של הציפורים האם ציפורים בסביבה העירונית משנות את דפוסי ההתנהגות שלהן ומאמצות את לוח הזמנים של בני האדם? מחקרו של אסף שוורץ, אקולוג מהטכניון, חושף את היחסים המורכבים בינינו לבעלי החיים שסביבנו
בעיה של יחסי ציפור המיינות מתרבות ברחבי ישראל, משפיעות על ציפורים מקומיות ופוגעת בחקלאות. מה הופך אותן לציפורים פולשות מוצלחות כל כך, והאם יכול להיות שלמרות התדמית השלילית שלהן הן דווקא מסייעות לציפורי ארצנו?
22יום המים הבין-לאומי
סיפורים קשורים
שורט על המים לראשונה החל בארצות הברית סחר באופציות על מים בשוק המניות. האם סחר במים יסייע בהפחתת משברי מים עתידיים הנגרמים כתוצאה משינוי האקלים, או דווקא יגרום למחסור מלאכותי ומסוכן?
להתפיל יעיל טכנולוגיה חדשה עשויה לייעל את תהליך התפלת מי הים – וייתכן שגם להוזיל באופן משמעותי את המחיר הכלכלי והסביבתי של המים שאנחנו שותים
לשתות את הקרחון חוקרים מציעים לבדוק אפשרות להפקת כמויות אדירות של מים מתוקים מקרחונים שיגררו לאזורים שסובלים מבצורות. האם הפתרון רלוונטי לישראל?
מהענן לצרכן בארצות הברית כבר אוספים, מבקבקים ומוכרים מי גשם. האם יש טעם שגם בישראל נתחיל לנצל את ממטרי החורף שלנו?
שותים פלסטיק חוקרים בדקו כמה חלקיקי מיקרופלסטיק אנחנו צורכים דרך שתיית מים מינרליים מבקבוקים חד-פעמיים וחזרו עם ממצאים מדאיגים
מאיפה יבואו המים? התפלת מים, שהובילה למהפכה באספקת מים בישראל, כרוכה בעלות גבוהה יחסית ובנזק סביבתי. לכן חשוב לא פחות לפתח מקורות מים חלופיים - זה בדיוק מה שעושים כמה חוקרים צעירים בטכניון
31כנס "חידושים בחקר הים התיכון"
זווית בחינוך מיועדת למורי המדעים בישראל. כאן תוכלו לקבל מידע עדכני, מהימן, מעניין ורלוונטי להוראה שלכם.
המידע המוצג באתר סוקר מחקרים חדשים ומלווה בסרטונים מישראל והעולם שהופכים את ההוראה בכיתה לעדכנית ולוויזואלית יותר. לחלק מהכתבות שלנו תוכלו למצוא באתר פעילויות שיעשירו את החוויה הלימודית ויעוררו את סקרנותם והתעניינותם של התלמידים בנושאי אקולוגיה וסביבה.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת המורים בזווית. הירשמו לחדר המורים שלנו וקבלו הודעות על כתבות ורעיונות לפעילויות חדשות. נשמח לשמוע מכם ולקבל זוויות חדשות לשילוב הידיעות שלנו בהוראה שלכם, או הצעות לנושאים שמעניינים אתכם ותרצו שנכתוב עליהם.