זה עולם של פלסטיק

ינואר 1, 1970


בכל יום מיוצרות בעולם 88 אלף טונות של פלסטיק מסוגים שונים, שחומר הגלם העיקרי שלהם הוא נפט. ליתר דיוק, 17 מיליון חביות נפט שבכל שנה מסיימות את דרכן כמוצר פלסטי כלשהו. המצב חמור גם בים, שבו יש פי שישה חלקיקי פלסטיק מאשר יצורים חיים.

הבעיה עם חומרי הפלסטיק היא שהם אינם מתכלים וכמעט שאינם יכולים לעבור מחזור. השחקן האמריקאי ג'ף ברידג'ס מזכיר את העקרונות החשובים: לעבור להשתמש במוצרים ובאריזות ידידותיים לסביבה, ובאופן כללי לצמצם צריכה.

כדאי להקשיב למה שהדוד אומר.

למידע נוסף על הסכנות של הפלסטיק (וצאצאו הקטן והמסוכן המיקרו-פלסטיק) כנסו לכתבה בזווית "מיקרו-בעיה".

שתפו‬        

רוצים גישה חופשית למערכי שיעור ופעילויות נלוות הקשורות לסיפור זה?

הרשמה בחינם
הוסיפו סיפור למועדפים

מילון מושגים


מערכים קשורים

thumbnail

עצי האורן מתים מצמא תקופות היובש הקיצוני וגלי החום הקשים הצפויים להתגבר בעקבות השפעות שינוי האקלים העולמי כבר מתחילים לפגוע בעצים בישראל. מחקר חדש של האוניברסיטה העברית וקק"ל ניסה לבדוק אילו עצי אורן יהיו עמידים יותר למציאות החדשה

thumbnail

מדוע התפתחה שרפת הענק בהרי יהודה? השרפה שפרצה בהרי יהודה בקיץ האחרון השתוללה דווקא באזורים שבהם הושקעו מאמצים נרחבים למניעת שרפות. אז מה השתבש? וכיצד אפשר למנוע את השרפה הגדולה הבאה?

thumbnail

קן לציפור בין האשפה מיזם סקוטי ממחיש את היקף התופעה של ציפורים שחיות באשפה, כפי שהיא משתקפת בתמונות שמצלם הציבור. ממצאים חדשים ממנו מלמדים על השפעתה העצומה של פסולת הקורונה: רבע מהתמונות שהועלו כוללות ציפורים שסבוכות במסכות הקורונה או מקננות בהן. כיצד משפיעה התופעה על מיני הציפורים השונים – ועל האדם, והאם נשקפת סכנה לבעלי הכנף בישראל?