רוקדים נגד הזיהום

פברואר 15, 2015

פעילים סביבתיים ברחבי העולם הפגינו, צעדו ורקדו נגד השקעות בחברות אנרגיה מזהמות


הפגנה בניו יורק. credit- maisa_nyc, Flickr
הפגנה בניו יורק. credit- maisa_nyc, Flickr

פעילים בעולם ציינו בסוף השבוע האחרון את "יום ההימנעות מהשקעות בחברות דלקי מאובנים" (Global Divestment Day) בהפגנות, בריקודי פלש-מוב ואפילו בביטול חשבונותיהם בבנקים שתומכים בחברות דלקי מאובנים. זו הפעם הראשונה שמציינים יום כזה ברחבי העולם. האירועים התקיימו ב-48 מדינות, התפרשו על פני שש יבשות ומשכו תשומת לב תקשורתית לא-מבוטלת.

דלקי מאובנים כמו פחם, נפט או גז טבעי נמצאים במעמקי האדמה ומהווים את המקור העיקרי לאנרגיה שמפיק האדם. מדינות רבות מנסות לנצל את דלקי המאובנים שבשטחן כדי להגיע לעצמאות אנרגטית. הבעיה היא שמאגרי הדלק בעולם הולכים ומידלדלים, והפקת האנרגיה מהם גורמת לפליטת מזהמים ולשינויי אקלים. לכן, הפעילים קוראים היום לבנקים, לאוניברסיטאות ולמדינות להפסיק להשקיע כסף בחברות שמייצרות דלקי מאובנים ולהפנות את המימון להפקת אנרגיה ממקורות מתחדשים – כמו אנרגיה סולרית, אנרגיית הרוח או דלק ממקורות ביולוגיים.

לרגל המסורת החדשה הזאת, שהחלה ממש לפני יומיים, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא כמה כתבות שפרסמנו בנושא אנרגיה ממקורות מתחדשים והבעיות שבשימוש בדלקי מאובנים:

אין שמש? הכביסה תחכה

האוטו שלנו קטן וירוק

תשתית מזהמת בלב אזור רגיש

שתפו‬        

רוצים גישה חופשית למערכי שיעור ופעילויות נלוות הקשורות לסיפור זה?

הרשמה בחינם
הוסיפו סיפור למועדפים

מערכים קשורים

thumbnail

להפסיק להזיז את השעון עדויות חדשות על הנזק הכלכלי, הבריאותי והחברתי שבהזזת השעון גורמות לכך שברחבי העולם נפרדים משעון הקיץ ועוברים לשעה אחידה כל השנה. מתי זה יקרה גם בישראל?

thumbnail

הצד הסביבתי של ההגדה סדר פסח המסורתי, ובתוכו הסיפור האלמותי על יציאת מצרים, מעלה גם כמה נקודות למחשבה בהקשר הסביבתי. מארבע הכוסות ועד ארבעת הבנים, אלו הם סימניו הירוקים של הסדר

thumbnail

הפילוסוף הישראלי והדילמה המוסרית של המאבק במשבר האקלים קיזוז פליטות פחמן היא אחת מהשיטות המרכזיות בהתמודדות עם שינוי האקלים העולמי, אולם במאמר חדש טוען ד"ר דן ברא"ז שלא רק שהשיטה לא באמת תקזז את הפליטות, אלא שהיא גם לא באמת מוצדקת מבחינה מוסרית