ד"ר דניאל מדר

ריח גוף מציל חיים

פברואר 24, 2015


הדג אוכל את האלמוג ומשתמש בריחו שלו כדי להסוות את עצמו. צילום: Patrick Randall, flickr
הדג אוכל את האלמוג ומשתמש בריחו שלו כדי להסוות את עצמו. צילום: Patrick Randall, flickr

החוש העיקרי של בני האדם הוא חוש הראייה, לכן כשאנחנו חושבים על הסוואה אנחנו חושבים על הימנעות מגילוי על ידי היטמעות בנוף, בצמחייה או באדמה.

באחרונה גילו חוקרים מאוסטרליה שקיימת גם הסוואת ריח! תכונה זו התגלתה בדג השונית Spotted Filefish שאוכל אלמוג שנמצא בסביבת המחיה שלו, סופג את הכימיקלים שמקנים לאלמוג את ריחו ומשחרר את אותם כימיקלים כאילו היו ריח הגוף שלו עצמו. בצורה זו הדג נבלע בריח השונית וכך הוא מסווה את עצמו מפני טורפים שיכולים להימצא במרחק קטן ממנו.

מכיוון שיש מינים רבים של בעלי חיים שהראייה אינה החוש החזק שלהם אלא דווקא ריח, שמיעה ואחרים (לדוגמה גלאי חום בנחשים טורפי יונקים), ייתכן מאוד שהסוואת ריח, הסוואת קול והסוואות אחרות נפוצות בעולם החי הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים.

לכתבה על המחקר לחצו כאן

למאמר המקורי לחצו כאן.

שתפו‬        

רוצים גישה חופשית למערכי שיעור ופעילויות נלוות הקשורות לסיפור זה?

הרשמה בחינם
הוסיפו סיפור למועדפים

מילון מושגים


התאמה ביוכימית

מערכים קשורים

thumbnail

להפסיק להזיז את השעון עדויות חדשות על הנזק הכלכלי, הבריאותי והחברתי שבהזזת השעון גורמות לכך שברחבי העולם נפרדים משעון הקיץ ועוברים לשעה אחידה כל השנה. מתי זה יקרה גם בישראל?

thumbnail

רגליים קרות: סוד ההליכה על הקרח של דובי הקוטב מיוחד ליום דוב הקוטב: חוקרים אמריקאים גילו את הסיבה שדובי קוטב צועדים ללא קושי על משטחי קרח ושלג שהיו גורמים לכל אחד ואחת מאיתנו להחליק – בליטות מיקרוסקופיות שמרפדות את כפות הרגליים הפרוותיות שלהם

thumbnail

כך הפרחים השתלטו על העולם מחקר ישראלי בחן את השאלה שטרדה את מנוחתו של דארווין: איך הפרחים הפכו לכזה סיפור הצלחה אבולוציוני?